IMH en Traumaverwerking

IMH en Traumaverwerking

Ook jonge kinderen kunnen last hebben van een trauma. Het verminderd beschikbaar zijn van hun mama door een Postpartum depressie kan beangstigend zijn, wat zorgt voor een verhoogde stressreactie in het lichaam. Maar ook een vroeggeboorte met daarna een verblijf in de couveuse en eventueel pijnlijke medische behandelingen gaan niet zonder meer ‘over’. Stressreacties als reflux, diarree, slaapproblemen, veel huilen etc. kunnen hiervan het gevolg zijn

Voor jonge ouders en hun baby’s is er de mogelijkheid voor een IMH interventie, bestaande uit vijf sessies. IMH is Infant Mental Health, in deze benadering gaat het om het versterken van de relatie tussen ouders en kinderen. En het zoeken naar een steunend netwerk voor ouders.

Voor peuters en kleuters is het Griefelprogramma een goede manier om van spanning tot ontspanning te komen. In een verhaal met de knuffel Stokkie gaan kinderen en ouders op zoek door het dierenbos. Via ervaringen van andere knuffels, vogel, schildpad en krokodil kunnen ze letterlijk aan den lijve de weg van stress naar rust terug vinden.

terug